cum să alegi perdele pentru copii

Cum să alegi perdele pentru copii

Perdele pentru copii

În momentul în care ai unul sau mai mulți copii, vrei să aranjezi spațiul respectiv în cel mai bun și mai personal mod cu putință. De obicei, petreci multe ore contemplând designul camerei copilului, în alegerea celor mai potrivite accesorii, obiecte decorative și perdele pentru copii, pe care le poți folosi pentru a decora camera.

Mai mult decât atât, tot ce există în respectiva încăpere trebuie să fie de o siguranță maximă pentru copil, chiar și atunci când nu ești acolo să-l supraveghezi.

Alături de alegeri atât de importante, cum ar fi cele de mobilier, culoarea peretelui și designul, trebuie să luați în considerare și alegerea potrivită de perdele pentru copii.

Cele mai bune perdele pentru copii

În timp ce căuți perdele pentru copii, trebuie să iei în considerare doi factori extrem de importanți: vârsta și sexul copilului. Ce e bun pentru un bebeluș, nu e bun pentru unul de 2 ani și nu e dorit pentru unul de 5 ani, cu atât mai puțin pentru un adolescent.

În general, copiii mici iubesc culorile și modelele luminoase, însă, pe măsură ce cresc, preferă draperiile cu desene animate și jucării. În privința adolescenților, ar fi bine să vă consultați cu el înainte de a alege ceva pentru cameră.

Același lucru e valabil și în cazul sexului: fetele și băietii tind să aibă gusturi diferite, alegerea unor draperii roșii cu un model floral, cu siguranță nu va fi potrivită pentru un băiat.

Dacă, în schimb, copiii impart aceeași cameră, se recomandă a se opta pentru genuri neutre din punctul de vedere a culorii și al modelului.

Indiferent de sex și vârstă, este recomandat să schimbăm perdele pentru copii odată la câțiva ani, pentru a reînnoi designul camerei. În plus, cumpărarea de perdele pentru copii este mult mai ieftină decât zugrăvirea pereților sau schimbarea mobilierului din cameră.

Materialul potrivit – perdele pentru copii

Unul din lucrurile care trebuie luate în considerare atunci când se aleg perdele pentru copii este materialul – ales cu grijă pentru multă lumină în timpul zilei, dar material mai gros pentru perdelele de noapte, pentru a întuneca camera, pentru un somn odihnitor.

De asemenea, materiale mai groase pot fi folosite în camere mai luminoase, mai ales atunci când vorbim de copii mici care se culcă devreme, sau pentru adolescenți care își doresc o atmosferă de intimidate și mister. Totuși, nu utilizați perdele luminoase și țesături delicate în camera luminoase, deoarece lumina va face culorile să estompeze și țesăturile se vor uza mai repede.

De preferință se recomandă la camera pentru copii să alegeți țesături naturale, precum mătase naturală, care sunt delicate și potrivite pentru o spălare frecventă.

Așadar, atunci când vă alegeți țesătura, asigurați-vă că este ușor de curățat, de preferință ușoară și capabilă să ascundă murdăria la perdele pentru copii.

 

Call Now Button
0
    0
    Cos
    Cosul este golInapoi la magazin
    Scroll to Top